Sean Westmaas

Van hele lading tot klein pakketje

Elke dag zetten de logistiek medewerkers in het warehouse zo’n 1700 orders klaar. Maik: “Ons warehouse staat vol met pallets, kisten en dozen.” Een order kan bestaan uit een hele lading voor een vrachtwagen. Maar ook uit één klein pakketje. “Naast de vier hallen bij het hoofdkantoor hebben we nog ons oude warehouse in de Heliosstraat. Daar staan de voorraden van webshops opgeslagen. Sandra Parag werkt daar als logistiek teamleider. Zodra een webshop een order binnenkrijgt, gaan ze in de Heliosstraat aan de slag. Het pakket wordt dan verzendklaar gemaakt. Dat zijn vaak kleine orders.”

Zeecontainer uit China

Aan de linkerkant van het crossdock wordt een zeecontainer uit China gelost. De lading bestaat uit kleine doosjes voor de een grote non-foodretailer. Teamleider Inbound Sean Westmaas (33 jaar)  is verantwoordelijk voor het lossen van zeecontainers. “Wij lossen de containers met de hand.

Sean Westmaas

De lading wordt gesorteerd, op pallets gezet en met plastic geseald. Daarna krijgen de doosjes een draagnummer en geeft de scanner aan waar ze in het warehouse geplaatst moeten worden. Daar komen ze pas weer uit als de klant ze nodig heeft”, legt Sean uit.

Bevroren lading

Het aantal zeecontainers wisselt per dag. De ene keer zijn het er vijftien, andere andere dagen maar één of twee. “De inhoud is altijd een verrassing. Soms zitten er wel 15 duizend doosjes in, maar het kan ook voorkomen dat er maar 300 doosjes in zo’n container zitten.” Sean werkt vier jaar bij Claasen Logistics en is van logistiek medewerker doorgegroeid naar teamleider. “Ik heb het naar mijn zin. Lekker met collega’s bezig zijn. Wat minder mooi is aan dit werk? Werken als het koud of te warm is. Als het vriest kan de lading in containers bevroren zijn en in de zomer is zo’n container net een sauna.”

Zoef

Op elektrische pompwagens zoeven medewerkers met volle pallets voorbij.

Translate »