Jan Westmaas Burgemeester Urk

‘Veteraan’ Jan Westmaas wordt tijdelijk burgemeester op Urk
Jan Westmaas uit Dronten is vanaf 1 februari tijdelijk burgemeester van Urk. Hij volgt Cees van den Bos op, die vertrekt naar Goes. De 70-jarige Westmaas is geen onbekende in Flevoland.
,,Met Jan Westmaas hebben wij een ervaren burgemeester met brede bestuurlijke ervaring”, laat Arjan Gerritsen, commissaris van de Koning in Flevoland weten. ,,Met hem als waarnemer wordt de bestuurlijke continuïteit op Urk gewaarborgd.”

Lange geschiedenis in Flevoland
Westmaas is lid van het CDA. Voor die partij was hij van 1994 tot en met 2005 actief in de gemeentepolitiek van Dronten. Hij was onder meer raadslid, wethouder en eerste locoburgemeester. Daarna vertrok Westmaas naar Meppel, waar hij tot 2016 burgemeester was.
In 2019 keerde Westmaas terug naar de polder. Na het abrupte vertrek van Harald Bouman werd hij tijdelijk burgemeester in Noordoostpolder. Tot in 2021 een opvolger werd gevonden in Roger de Groot.
Volgens Gerritsen is Westmaas als waarnemer een geschikte opvolger van Cees van den Bos, omdat de Drontenaar bekend is met Flevolandse dossiers en de veiligheidsregio goed kent.

Translate »